Taikina:
25g hiivaa
1/2tl suolaa
2dl vettä
2rkl öljyä
6½-7dl vehnäjauhoja
yrttejä
Täyte:
400g jauhelihaa
Täyte:
400g jauhelihaa
1prk tomaattimurskaa
tomaattisosetta
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
Näin teet:
Aloita tekemällä täyte paistamalla jauheliha ja soseuttamalla tomaattimurska. Valuta jauhelihasta ylimääräinen rasva pois ja yhdistä sitten jauheliha ja soseutettu tomaattimurska. Mausta mieluisilla mausteilla ja yrteillä. Anna kiehua kokoon jonkin aikaa. Tarvittaessa voit suurustaa kastiketta, jotta se ei jää juoksevaksi. Siirrä jääkaappiin jäähtymään.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, suola ja yrtit. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotilla haluamasi kokoisia ja muotoisia pizzapohjia. Tähän käyttöön käyvät hyvin esimerkiksi piparimuotit. Siirrä pizzapohjat pellille leivinpaperin päälle ja levitä niille ohuelti tomaattisosetta (tai ketsuppia). Lisää noin teelusikallinen täytettä jokaiselle pizzalle.
Paista pizzat 200-asteisessa uunissa noin 10min.
Vinkki! Voit korvata jauhelihan esimerkiksi kinkulla, tonnikalalla, tai muulla haluamallasi täytteellä. Pizzat voi täyttää myös "perinteisellä" tavalla, sekoittamatta täytteen joukkoon tomaattikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti