sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kustaanpullat


Kun haluaa tarjota juhlissa pullaa, mutta toivoisi voivansa tehdä niistä hieman juhlavampia, on kustaanpullat hyvä vaihtoehto tarjottavaksi. Meillä nämä kuuluvat kaikkien tärkeämpien juhlien tarjottaviin. Näistä on kaikki tykänneet ja moni sukulainen on näiden herkullisten pullien nimeä ja ohjetta kysellyt.

Taikina:
12dl vehnäjauhoja
100g tuorehiivaa
1 kkp kermaa
4 rkl sokeria
4 kananmunaa
300g voita

Täyte:
200g voita
200g tomusokeria



Liuota hiiva sokerin sekaan ja lämmitä samalla kerma kädenlämpöiseksi. Lisää kerma sokeri-hiivaan.


Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita.


Lisää jauhot vähitellen.



Lisää pehmeä (ei sula) voi.

Taikina valmiina kaulittavaksi



Tomusokeri ja pehmeä voi kulhossa, täytemassaa varten.

Valmis täytemassa näyttää tältä


Kauli taikinasta levy. Valmista täytemassa ja levitä se kaulitun taikinalevyn päälle.




Rullaa taikina ja leikkaa taikinapötköstä noin 1cm paksuisia pullia. Aseta pullat viinerivuokaan ja kohota pullia noin 1 tunti, jonka jälkeen ne voidellaan kananmunalla.

Paista pullia 225 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Hei 1kkp kermaa vastaako n. 1.5dl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä sanoa, että en ole aivan varma. Varmistan asian äidiltäni, jolta olen tämän ohjeen saanut.

      Poista