tiistai 3. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-sitruuna muffinit



Näin sateisena kesäpäivänä päätin leipoa jotain, käyttäen valkosuklaata yhtenä makuaineena. Ensin ajattelin pullia valkosuklaalla, mutta keksin sitten muffinit, jotka ovat nopeammat tehdä. Päädyin laittamaan valkosuklaalle kaveriksi sitruunaa, ja hyviä näistä tuli, vaikka ehkä hieman sitruunaisempia saisivat olla.

Ainesosat
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria (tai pari pyöräytystä aitoa vaniljaa myllystä)
12 palaa valkosuklaata
1 sitruunan kuoriraaste
n. 1½ dl voisulaa / juoksevaa margariinia


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan osa kuiva-aineista, pieneksi kuutioitu valkosuklaa ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa ja lisää loput jauhot sekä voisula. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15min. Vuoat voi täyttää melko täyteen.

Mikäli haluat sitruunan maistuvan hieman paremmin, voit lisätä hieman sitruunamehua taikinaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti