keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Raparperi-valkosuklaa muffinssit


Kun joutuu vajaaksi viikoksi vahtimaan taloa sekä 15-vuotiasta pikkusiskoa, on kummallinen tarve leipoa. Koska äidin pihamaalla kasvaa raparperia, päätin kehitellä aivan oman reseptini muffinsseille.  Tokihan raparperi ja valkosuklaa kuuluvat omiin suosikkiherkkuihin, joten senkin vuoksi niiden yhdistämistä piti päästä kokeilemaan. Pohjana käytin jo pikkusiskon syntymäpäiville tekemiini suklaamuffinsseihin käyttämääni reseptiä, mutta muokkasin sitä hieman.

Ainesosat
n. 5dl raparperia (2 isoa)
tilkka vettä
130g valkosuklaata
2 kananmunaa
1dl sokeria
n. ½dl hedelmäsokeria
250g maitorahkaa
1dl juoksevaa oivariinia (tmv juoksevaa margariinivalmistetta)
4dl jauhoja
2tl leivinjauhetta

Paloittele raparperi ja pehmitä se vesitilkan kanssa mikrossa tai liedellä, kunnes "mössöytyy". Jäähdytä. Raasta/rouhi valkosuklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon rahka. Sekoita joukkoon valkosuklaarouhe ja jäähtynyt raparperi. Lisää margariini. Lisää jauhot.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla reilu 20min, kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita.

VINKKI! Käytä muffinssivuokaa paistaessasi, jos haluat pitää muffinssit kauniin muotoisina. Muussa tapauksessa levähtävät herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti